Friday, August 31, 2012

(E)Tümamiral Fikret Güneş - ÖZEL YETKİLİ YAŞ KARARLARI


ÖZEL YETKİLİ YAŞ KARARLARI
2011 Ağustos ayında Kuzey Görev Grup Komutanı (eski ismiyle Harp Filosu Komutanı) olarak atandığım yeni görevime katıldım. Ancak, hemen ertesinde BALYOZ davası kapsamında ifade vermek üzere Beşiktaş Adliyesine çağırılarak, aynı gün çıkarıldığım Özel Yetkili Mahkeme tarafından tutuklandım. 21 Eylül 2011 tarihinden beri haksız ve hukuksuz bir şekilde Hadımköy Askeri Ceza ve Tutukevi’nde bulunmaktayım.
Son YAŞ kararları ile diğer 37 General/Amiral ile birlikte kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilmiş bulunmaktayım. İçinde bulunduğumuz bu süreç başından itibaren doğru olarak yönetilemediği için sonuçlarının da farklı olması beklenemezdi. TSK’nın, tüm bu davalarda mağdur olan personelini nasıl yalnız bıraktığını gördüğüm için emekli olmaktan dolayı üzüntü duymuyorum. Tam aksine, ettiğim yemine bağlı kalarak 40 yıldır şerefle taşıdığım bu üniformamı, doğru tarafta bulunarak, lekesiz ve tertemiz çıkardığım için onur ve gurur duyuyorum.
Ancak beni üzen, emirlerinde sadakatle görev yaptığımız, birlikte birçok güçlüğe göğüs gerdiğimiz, suçsuzluğumuzu bilen Komutanlarımızın, silah arkadaşlarının haklarını korumaları gerekirken bu komploları kuranların amaçlarına hizmet ederek, tamamen iftiralara dayanarak ahlaksızca yürütülen bu tasfiye operasyonuna onay vermeleridir.
Emeklilik kararlarından daha vahim olan ise, 2010 YAŞ’ından itibaren terfi şansı yüksek çok başarılı subayların haklarında düzenlenen sahte belgeler ve üzerlerine atılan iftiralarla tutuklanmaları – ya da ifadeye çağırılmaları – sonucu değerlendirme dışı kalmalarının sağlanmasıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok iyi yetişmiş, mesleğinde başarılı çok değerli General, Amiral, Subay ve Astsubayları sahte belgelerle darbeci, terörist ve casus olarak ilan edilmektedir. Bu sene de özellikle İzmir bölgesinde başlatılan sözde Askeri Casusluk ve Fuhuş operasyonları ile terfi sırasındaki çok sayıda Denizci Kurmay Albay devre dışı bırakılmıştır.  Bu filim her sene YAŞ öncesi dönemde tekrar oynatılmakta ve Komutanların seçim şansı kalmamaktadır. Bu gerçeği görmemek için kör olmak gerekir.
Bizler, değil tutuklanmayı, yargılanmayı bile hak etmediğimiz halde, dava sürecinde suçsuzluğumuzu en ufak bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ispat etmiş bulunmaktayız. Buna rağmen mahkeme tutukluluğun devamı kararlarında ısrar etmekte ve adil yargılanmaya yönelik tüm taleplerimizi geri çevirmektedir. Hakkımızda delil olarak ileri sürülen dijital verilerin sahteliğini, gerek yurtiçindeki saygın üniversitelerimizden, gerekse Amerika ve Almanya’daki Adli Bilişim Kurumlarından aldığımız bilirkişi raporları ile ortaya koymuş olmamıza rağmen, mahkeme bu raporlara itibar etmemekte ve mahkeme tarafından belirlenecek bir bilirkişiye gitme taleplerimizi kabul etmemektedir. Yargılanmakta olduğumuz Özel Yetkili Mahkemelerin hukuk dışı uygulamaları yasama organı tarafından da teyit edilmiş ve son yapılan yasal düzenlemelerle, ellerindeki davalar sonuçlandıktan sonra (bu da başka bir hukuksuzluk örneği) kapatılmalarına karar verilmiştir. Böyle tartışmalı bir yargılama süreci devam ederken YAŞ tarafından alınan bu emeklilik kararları hukukun en temel ilkelerinden biri olan masumiyet karinesinin açıkça ihlal edilmesidir. Bizler, her türlü kurumsal destekten yoksun olarak, Özel Yetkili Mahkemelerde adil bir yargılanma için hukuk savaşı verirken, şimdi Özel Yetkili YAŞ kararları ile yargısız olarak infaz edilmiş bulunmaktayız.
Tüm bu haksızlıklar karşısında sadece bizler değil ailelerimiz de geri dönüşü olmayan maddi ve manevi kayıplara uğruyor ve mağdur oluyorlar. Bu nasıl bir vefasızlıktır!
Sözün bittiği yerde bunlardan sorumlu olanları tarihin ezeli ve ebedi yargısına teslim ediyorum.
                                                                                                                                                                                                                                                         Fikret Güneş                                                                                                                                    (E)Tümamiral                                                                                                                                           30 Ağustos 2012                                                                                                                             Hadımköy/İstanbul                                                                                                

No comments:

Post a Comment